Αγαπητοί φίλοι,
Με την εξαγγελία για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία.
Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.
Μίκης Θεοδωράκης (1-12-2010)

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΏΡΓΟΣ ΤΣΙΙΠΑΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΥΠΟΤΑΓΗ



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΥΠΟΤΑΓΗ

 Ζούμε τον χειρότερο εφιάλτη στη σύγχρονη ιστορία. Η πόλη μας καταλήφθηκε από εσωτερικούς οχτρούς .                              

 Η συμφωνία του Λαού με τους αντιπροσώπους δηλαδή το Σύνταγμα καταλύθηκε. Οι αντιπρόσωποι  χωρίς λαϊκή εξουσιοδότηση, χρέωσαν τη χώρα υπογράφοντας δάνεια. Με δικιά τους ευθύνη. Χωρίς να ενημερώσουν ούτε για το ύψος των δανείων ούτε για την απειλή χρεωκοπίας ούτε για το πού πήγαν τα χρήματα.

 Η Δικαστική εξουσία αδρανεί. Το Συμβούλιο της Επικρατείας  δεν ανακοινώνει γραπτώς την απόφαση για τη  Συνταγματικότητα ή μη του Μνημονίου.
Η χώρα που γέννησε τον Πολιτισμό, τις επιστήμες και τη Δημοκρατία, στην αγκαλιά του πιο σκληρού κι ανελέητου Μεσαίωνα. Φτιαγμένου από τους αθλιότερους οχτρούς που μπήκαν ποτέ στη Πόλη. Από τους δήθεν αντιπροσώπους που κουρέλιασαν το Σύνταγμα, απαξίωσαν τη ζωή και παραβιάζουν όλο και περισσότερο τους νόμους και τη λαϊκή θέληση. Που επιβάλλουν συνέχεια παράνομους φόρους. Που τρομοκρατούν  τον απλό πολίτη με ενεργοποίηση του μηχανισμού της προπαγάνδας.  Με τις εφημερίδες και τα  κανάλια  στο παιγνίδι. Απειλώντας με διακοπή ηλεκτροδότησης τα νοικοκυριά, ετοιμάζοντας απολύσεις σε χιλιάδες φτωχούς οικογενειάρχες, αφανίζοντας τα όνειρα των νέων στην ανεργία, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας την κοινωνική ασφάλιση κι όλα τα κοινωνικά δικαιώματα. Τους άθλιους οχτρούς που  αυτοαποκαλούνται θρασύτατα εθνοσωτήρες. Που έρπουν σα φίδι και χύνουν το δηλητήριο της προδοσίας στις σάρκες μας.  Με την ασφάλεια που  παρέχει η κουκούλα  του ρόλου. Με το σβησμένο  πρόσωπο και το χέρι του καταδότη.  Που απαξιώνουν, κλέβουν, βρίζουν..


Πατριώτη. 
Ρίξε μια ματιά στη σελίδα 134 του Μνημονίου. Οι εθνοσωτήρες ξεπούλησαν τους δρόμους, τα λιμάνια τ’ αεροδρόμια , το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, όλα τα μεταλλευτικά μας δικαιώματα, όλους τους κερδοφόρους οργανισμούς. Μέχρι το 2015, τίποτα δεν θα ανήκει στη πατρίδα μας και στα παιδιά μας. Τίποτα..      
Κοίταξε  τώρα  τη σελίδα  135. Θα δεις  ότι για το 2011 τα έσοδά μας από τους τακτικούς φόρους και το ΦΠΑ ανέρχονται σε 54 δις, ενώ  τα έξοδα για μισθούς συντάξεις και υγεία μόνο 42. Επομένως δεν παίρνουν τα δάνεια για να πληρωθούν όπως συνεχώς παπαγαλίζουν οι μισθοί και οι συντάξεις.  
                  
Έλληνες Πατριώτες! Του μόχθου! Του ήθους και των αξιών!
Το ερώτημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή! Είναι ελευθερία ή υποταγή Ηχεί προς  όλους! Σαν τη καμπάνα της αποκάλυψης! 
Αυτές τις μέρες που ο τόπος, η ιστορία και το μέλλον μας χάνονται!                                                                                                              

Ξεσηκωθείτε!  
Ξεμπροστιάστε όλους εκείνους που ενσαρκώνουν τους ρόλους της προδοσίας! Βουλευτές, κομματικούς μηχανισμούς και προπαγάνδα!  
Τριάντα χρόνια τώρα  ανεπάγγελτοι και τεμπέληδες μας εκπροσωπούν.  Μάστορες στην απάτη και στη διαπλοκή.  Που κληρονόμησαν το πελατειακό μαγαζάκι του μπαμπά!!  Που αφού  βόλεψε, βόλεψε, βόλεψε.. Ήρθε  η ώρα της σύνταξης.. Ε!!!    Κάπου έπρεπε ν’ αφήσει τη πελατεία.   
Μ’ ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Να απαγορεύει στο Λαό τη πρόκληση Δημοψηφίσματος, την άσκηση ποινικών διώξεων στους βουλευτές και τον έλεγχο.
Να βαφτίζουν αυτή την Ολιγαρχία, Δημοκρατία και να πείθουν με προπαγάνδα ότι είναι το καλύτερο πολίτευμα που φτιάχτηκε ποτέ στη χώρα. Να χρηματίζουν να δωροδοκούνται και να διαπλέκονται με ξένους, εφημερίδες και κανάλια.. 
Κοιτάξτε τ’ ακίνητά τους στη Δ. Αρεοπαγίτου, στην Ελβετία, στη Γαλλία, στην Αγγλία! Κοιτάξτε τις καταθέσεις τους. Δείτε το πάθος που τους υποστηρίζουν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες. Είναι βλέπετε τα αργύρια της προδοσίας…Ένα μεγάλο κομμάτι από το χρέος της χώρας. Που θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.      
Μήπως  θέλετε να δείτε τους δανειστές μας; Αυτούς που αγόρασαν τα Ελληνικά Ομόλογα το 2007, δήθεν για να στηρίξουν την οικονομία μας και σήμερα έχουν πολλαπλασιάσει το κεφάλαιό τους κατά 12.625 φορές;     
Μη κοιτάτε μόνο στο εξωτερικό! Κοιτάξτε και γύρω σας! Αυτούς που λύσσαξαν να μας σώσουν στο ευρώ. Αφανίζοντάς μας στη φτώχεια, στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Τι μας μένει;

Απεργίες.. Χάρισμα χρημάτων στη τρόικα.      

Διαδηλώσεις ειρηνικές που τους κάνουν να χαμογελούν ειρωνικά και να χλευάζουν την αδυναμία μας.    
Και εκλογές. Που μέχρι σήμερα με τη διάσπαση όσων αντιστέκονται μπορούν να τις ελέγξουν.    
Δεν έχουν όμως λογαριάσει  ένα Μέτωπο που θα ενώσει το Λαό. Με στόχευση επιτέλους την Ανατροπή.
Ας μην αφήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές της προπαγάνδας να μας χωρίσουν. Ο κάθε πατριώτης ας κρατήσει την ιδεολογία του. Δεξιός ή αριστερός. Χριστιανός, λάτρης της Θείας Φύσης,  μουσουλμάνος ή άθεος. Ας κρατήσει τη διαφορετικότητά του. Ας σταθούμε σ’ αυτά που μας ενώνουν.     
Στην Ελλάδα 167  κινήσεις  ζητούν κατάργηση του Μνημονίου, τιμωρία των ενόχων και αλλαγή του Συντάγματος για να μπει ο Λαός μπροστά.
Ζητάμε  όλους εκείνους που βλέπουν ότι δεν πάει άλλο  να δηλώσουν ΠΑΡΩΝ.
Ζητάμε να μπουν με κλήρωση στο ψηφοδέλτιο του Παλλαϊκού Μετώπου  ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ  που θα ενώσει τις 167 κινήσεις ανατροπής του σάπιου πολιτικού καθεστώτος.  
40 αναγνωρίσιμοι  από τις κινήσεις και 4000 με κλήρωση από τους ήρωες του μόχθου και της καθημερινότητας.  
Κάθε πατριώτης να δώσει τη μάχη στις δικές μας Θερμοπύλες.  Για τους γέρους μας, για τα παιδιά μας. Για τη πατρίδα μας. Να βγει μπροστά! Χωρίς τα χρήματα, τις φωτογραφίσεις και τη διαφήμιση των οχτρών. 
Για να παλέψει για ότι λατρέψαμε και προδόθηκε.  
Να δηλώσει υπεύθυνα ΌΧΙ  στο ξεπούλημα και στην Υποταγή.   
Να δηλώσει υπεύθυνα ΝΑΙ στην Ανεξαρτησία της Χώρας, ΝΑΙ στην Ελευθερία. ΝΑΙ στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΗΘΟΣ. ΝΑΙ στην ΑΞΙΑ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.  ΝΑΙ ότι αν κληρωθεί και εκλεγεί θα είναι εντολοδόχος για τρεις μόνο στόχους:    
  1. Κατάργηση του Μνημονίου και όλων των δανείων που υπέγραψαν ή θα υπογράψουν οι δήθεν αντιπρόσωποι, ως Αντισυνταγματικά πραξικοπήματα των  σάπιων που εξαπάτησαν το Λαό. Κοινωνικοποίηση των Τραπεζών  με σκοπό να γίνουν μοχλός ανάπτυξης  για το τόπο   κι όχι κερδοσκοπίας για τους τραπεζίτες.
   2. Τιμωρία των ενόχων πολιτικών και όσων τους υποστήριξαν. 
  3. Αλλαγή του Συντάγματος στα άρθρα 44, 60, 61, 62 και προσθήκη νέων άρθρων για να καταστεί δυνατή η τιμωρία και στο μέλλον ο έλεγχος, η ανάκληση των αντιπροσώπων  και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.


Κι όλα αυτά γιατί αν αποφάσιζε ο Λαός  δεν θα χρειαζόμασταν τα Κόμματα. Γιατί δεν χρειαζόμαστε σοφούς και άριστους γνώστες των επιστημών για να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας.  Μα μόνο ανθρώπους του μόχθου και  της πίστης. Σε αξίες και ΄Ηθος. Αυτά που εκφράζεις ΕΣΥ, γείτονα, εργάτη, φοιτητή, αγρότη, έμπορα, υπάλληλε  και επιστήμονα.
Πάρε λοιπόν το Μέλλον στα χέρια ΣΟΥ.

Σπίθα Βύρωνα,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου